placeholder
 
Марки
 

Компресомер за дизелови двигатели

Компресомер за дизелови двигатели
Натиснете върху снимката за по-голям размер
Наличност: В наличност
Модел: HS1020A
Марка: HCT
Средна оценка: Продуктът няма оценка

Компресомер за дизелови двигатели работи при двигатели с директно и индиректно впръскване на горивото
- комплект накрайници и бързи връзки за лесна употреба
- манометър (до 70 bar) с две измервателни скали (psi / bar); гъвкавият гумен маркуч, бързите връзки и клапанът за изпускане на налягането правят работата с уреда лесна и безопасна
- защитен куфар от лята пластмаса

С помощта на този уред може да се установи дали има повреда в бутало-мотовилковият механизъм, клапаните, главата на двигателя, гарнитурите на главата и блока.

Понижаването на компресията може да бъде съпроводено със различни външни проявления.

Загуба на мощност

Гъст дим от ауспуха.

Странични шумове при работата на двигателя и др.

Проверката се осъществява при нормална температура на двигателя. Първо се премахват дюзите от гнездата им и се заместват със съответният накрайник. Отвързва се датчика от електромагнитният клапан на дизеловата помпа. За да се осъществи проверката е нужно да има нормално зареден акумулатор, за да се развърти коляновият вал до 250 об/мин. По манометъра се отчита най-високо показаното число като проверката не трябва да трае повече от 10 секунди. Величината на компресията при всеки двигател е индивидуален параметър. Ако налягането е под нормалното, през гнездото на дюзата се добавя малко двигателно масло и се провежда повторно тестване. Ако при повторното тестване налягането се повишава проблемът е във износените бутала, цилиндри или сегменти. Ако налягането не се променя при повторното тестване, проблемът е във неплътното прилягане на клапаните в гнездата им. Ако налягането в два съседни цилиндъра е по-ниско от другите и не се променя при повторното им тестване, проблемът е във гарнитурата на главата. Това са само някои по-основни признаци, които се появяват при повреда и не е изключено да има и други, които трябва да бъдат анализирани.

Добавете коментар
Вашето име:


Вашият коментар: забележка: HTML не се подържа!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода от картинката:

Няма допълнителни картинки за този продукт.